header3

Info fra 2017

Dato: 02.09.2017

Tid: 11:00

Sted: Horve, Egersund

Starttider og distanser: Se tabell nedenfor

Kart: Se nedenfor for løypeinfo

Sekretariat: Ved arena området. Åpner for startnummer utdeling kl 10:00

Toalett og garderober: Etter henvisning.

Rittregler: Rittregler i henhold til NCF sitt reglement. Se www.sykling.no. Godkjent hjelm er påbudt og anbefales også brukt av lagledere. Alle sykler på eget ansvar og skal følge arrangørens anvisninger.

Rittleder: Erik Torgersen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. , 454 11 056

Rittinfo:

  • Starttidene er veiledende. OBS!!!!.
  • Ingen trening i løypene som er under bruk i konkurranse.
  • Premieutdeling gjøres fortløpende.
  • Tidene som er i skjema er ca. tider. Kan bli forandringer på rittdagen.
  • Det kan også bli forand-ringer på lengde og puljeoppsett ut fra antall påmeldte i hver klasse.

Løype:

0209 loype2

Beskrivelse av elementene i sykkelløypen:
Fjellet(A-spor):
Her sykler du ut på en smal fjellegg før du kjører ned en bratt fjellkant. Ikke veldig vanskelig men du må være helt i balanse når du sykler ut på fjelleggen for det er igjen mulighet til å stopp når du setter utfor fjellkanten. Når du setter utfor kanten må du treffe rett spor for å komme ned riktig. Elementet bør befares før man sykler første gangen, slik at man er forberedt på hvilket spor man må velge og på hva som kommer.
B-spor: Går til venstre og rundt «Fjellet» og har en litt vanskelig venstre sving i det man svinger inn under «Fjellet». Husk at B-sporet må stoppe hvis det kommer noen i A-sporet da disse ikke har mu-lighet for å stoppe.
Hoppet(A-spor): Et hopp/dropp som er ca.60cm høyt. Hoppet er så høyt at en ikke bare kan kjøre over uten og gå overstyre. En må hopp/droppe ned med fart på dette elementet. I forkant av hoppet ligger det en liten rockgarden på 2m etter denne er det bare 2m med sand før hoppkanten. Dette gjør at det ekstra vanskelig å være i balanse før hoppet og du har liten mulighet for å stekke deg/stoppe før hoppkanten. En bør ha trent på tilsvarende på lavere høyde før og beherske rockgar-den.

B-spor:
Går til høyre og tar 2-3sek lengre tid.

rampe

Rampe med hopp: Her kan en hoppe over åpningen i midten av rampene eller sykle sent over på den nedsenkede platen mellom rampene. Det er utplassert 2 stk ramper og begge bør prøves før konkur-ranse for tilpassing av fart. Ved for høy fart vil en hoppe over hele landingsrampen og lande flatt.

De klassene som bruker Svart løype/2km er en av rampene med, men da er det lagt i en plate mellom rampene slik at en kan sykle over uten noen hindring. Men det er også viktig at farten i disse klasse-ne ikke er for høy over rampen da en vil kunne hoppe over hele landingsrampen.


horve loype

 

Kjøreanvisning: